Home Pompe pentru irigatii
Pompe pentru irigatii
Pompe pentru irigatii PDF Imprimare Email
Pompe pentru irigatii
Scris de madalina   
Miercuri, 22 Septembrie 2010 11:07

In zonele in care presiunea apei este relativ mica sau nu exista o legatura proxima cu o conducta publica, este nevoie de pompe speciale. Ce fac tipurile de pompe pentru irigatii din aceasta categorie? Ele regleaza debitul si presiunea apei in functie de dorinta consumatorului.


Din aceasta categorie de pompe pentru irigatii fac parte asa numitele pompe submersibile cu design compact. O astfel de pompa trebuie sa aiba un grad ridicat al durabilitatii materialului din care este confectionata, ea in intregime sau componentele ei. Cele mai dese situatii in care se folosesc pompe pentru irigatii submersibile sunt cele in care sursa de apa este reprezentata de panza freatica de tip subteran.


In lipsa posibilitatii alimentari cu apa a sistemelor de irigare cu energie electrica trebuie sa folosim surse de energie alternative. Acest neajuns a dat nastere unor sisteme de pompare a apei folosind panouri solare sau turbine eoliene. Folosirea acestei tehnologii a dat roade pana in prezent. Aceste sisteme de irigatii folosesc pompe pentru irigatii submersibile sau de suprafata.


Irigarea solara (cu ajutorul energiei solare) nu mai este de ceva timp o inovatie. Aceasta este folosita in multe zone de pe glob si puteti sa o folositi si in gradina dumneavoastra. Astfel de pompe de irigatii trebuie sa fie insotite de panouri fotovoltaice pentru a completa sistemul.


Alte pompe pentru irigatii folosite in mod curent sunt pompele pentru curent continuu al caror randament este foarte ridicat si care folosesc cantitati de energie electrica minime. Rigurozitatea in proiectarea unui sistem ce utilizeaza energie alternativa este esentiala. Un astfel de sistem furnizeaza o cantitate importanta de energie ecologica, in conformitate cu standardele internationale din domeniu. Independenta energetica totala pe care o ofera aceste sisteme este foarte importanta pentru multi utilizatori alaturi de fiabilitatea echipamentelor.
 


Sondaje

Folosesti un sistem de irigatii?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com