Home Irigatii gradina
Irigatii gradina
Sisteme de irigatii gradina ecologice PDF Imprimare Email
Irigatii gradina
Scris de madalina   
Joi, 23 Septembrie 2010 08:08

O gradina ingrijita este un semn al prosperitatii si va da o stare de bine de fiecare data cand ajungeti acasa. In gradina puteti planta flori si copacei pentru decor, o puteti folosi ca un spatiu de joaca pentru copii sau chiar ca o zona pentru productia de fructe si legume. Indiferent de destinatia pe care gradina dumneavoastra o va avea, aceasta are nevoie de irigatii gradina si uneori chiar de un ajutor specializat, de un gradinar.


Sistemul de viata eco a prins foarte mult in societatea noastra pentru ca in fiecare zi vedem efectele dezastruoase pe care activitatile umane le au asupra mediului inconjurator. Aerul, apa si solul sunt afectate de poluare iar o viata sanatoasa implica multe sacrificii. Vazand toate acestea, oamenii si-au dat seama ca trebuie sa faca diverse „ceva” pentru a diminua efectul nociv.


Tocmai de aceea, motivele ecologice primeaza cand vine vorba chiar si de sisteme de irigatii gradina. Din aceasta categorie fac parte si gradinile ecologice, irigarea cu ajutorul energiei solare. Solutia aceasta a fost implementata pentru simplitatea ei si mai ales pentru disponibilitatea pe care o are. Ea poate fi folosita de orice persoana care detine o gradina si vrea sa inlocuiasca sistemele traditionale consumatoare de energie electrica pentru irigatii gradina cu solutii ecologice, nepoluante si, intr-o oarecare masura, gratuite.


In ce constau sistemele de irigatii gradina bazate pe actiunea energiei solare?

In primul rand dintr-o pompa solara, care se conecteaza direct la un panou fotovoltaic. Acest sistem poarta numele de sistem de pompare ecologic. Pentru a scoate in evidenta mai bine ceea ce poate face o astfel de pompa, sa luam ca exemplu o pompa solara conectata la un panou fotovoltaic solar a carui putere o aproximam la 150W. Acest sistem de irigatii gradina poate asigura pana la 13.000 litri de apa pe zi in perioada anotimpului calduros. Functionarea sistemului de irigatii gradina ecologic are loc in fiecare zi, automat si foloseste doar energie neconventionala solara, fara alte tipuri de energie.


De ce sa alegem sisteme de irigatii gradina ecologice?

Si raspunsul este intuitiv: costurile imediate se rezuma la costul initial de achizitionare a echipamentului. Acest lucru se datoreaza faptului ca alimentarea cu apa ulterioara nu este costisitoare iar energia solara folosita este gratuita. Desi costurile initiale sunt ceva mai ridicate, investitia se amortizeaza in aproximativ 2 ani de la cumparare, printr-o utilizare zilnica corespunzatoare, fara suprasolicitarea echipamentelor.
 


Sondaje

Folosesti un sistem de irigatii?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com